H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Närke

Kronprinsessans sjätte vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 20 april i Närke.

Kronprinsessans sjätte landskapsvandring inleds i naturreservatet Sörön i Närke. Under förmiddagen vandrar Kronprinsessan från Sörön till bland annat Åslaholmen och Öby kulle.

Kronprinsessan får möjlighet att delta vid ringmärkning av fågel samt får information om nyvaknade ormarna vid Öby kulle. Eftermiddagen inleds med cykling från Kävesta folkhögskola till Närkeslättens högsta punkt – Kvarntorpshögen. Vandringen avslutas med att Kvarntorpshögen bestigs genom Kvarntorpstrappans 427 trappsteg.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se