H.K.H. Kronprinsessan vandrar genom Sverige

Under hösten 2017 inleder Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Den första vandringen äger rum i Kronprinsessans hertiginnedöme Västergötland lördagen den 9 september.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider, samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Vandringarna startar i september 2017 och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Första vandringen genomförs i Västergötland

Den första vandringen äger rum i Västergötland, som är Kronprinsessans hertiginnedöme. Kronprinsessan besöker bland annat Varnhems klosterområde och vandrar därefter längs pilgrimleden utmed berget Billingen. Vandringen avslutas vid Hornborgasjön.

Mer information kring landskapsvandringarna publiceras efter hand på kungahuset.se.

För mer information, kontakta:

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se