Invigning av utställningen Kungliga brudklänningar 1976-2015

Måndagen den 17 oktober inviger Drottning Silvia utställningen Kungliga brudklänningar 1976-2015 i Rikssalen på Kungliga slottet.

Invigningen inleds med att överintendent Margareta Nisser-Dalman berättar om utställningen och därefter inviger Drottningen utställningen. Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Sofia kommer även att närvara vid invigningen. Prinsessan Madeleine har fått ställa in sin planerade medverkan på grund av sjukdom.

Invigning

När: Måndag 17 oktober
Tid: 13.00
Var: Kungliga slottet, ingång Västra valvet
Anmälan: Senast kl. 12.00 måndag 17 oktober till press@royalcourt.se
I ämnesraden, skriv "Invigning av Kungliga brudklänningar"

Utställningen Kungliga brudklänningar 1976-2015 visas i Rikssalen på Kungliga slottet mellan 18 oktober 2016 och 12 mars 2017. I fokus för utställningen står de kungliga brudarna och de klänningar de bar på sin bröllopsdag.

Scenograf och projektansvarig för utställningen är Ulrika Wolff.