Statsbesök till Bhutan

Med början den 8 juni 2016 avlägger Kungaparet ett tre dagar långt statsbesök till Bhutan på inbjudan av Kung Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Regeringen kommer vara representerad och företrädare för svenskt näringsliv kommer att ingå i delegationen. Detta är första gången ett statsbesök från Sverige till Bhutan äger rum.

Diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Bhutan upprättades 1985. Statsbesöket är ett tillfälle att ytterligare stärka de politiska, ekonomiska och kulturella banden mellan länderna som har flera beröringspunkter, bland annat engagemanget för klimat, miljö och hållbar utveckling.

Mer information om program och deltagare publiceras närmare besöket.

Till redaktionen

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD för att kunna bevaka statsbesöket. Sista dag för ansökan om ackreditering är måndagen den 16 maj.

Kontakt

Boel Lindbergh, chef UD:s internationella presscenter
Tfn: 08-405 5008, 072-735 5008
E-post: boel.lindbergh@gov.se

Anna Önnered, departementssekreterare, enheten för Asien och Oceanien
Tfn: 08-405 5877, 072-219 9667
E-post: anna.onnered@gov.se