Dalarna välkomnar Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia

Den 5–6 oktober besöker Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia Dalarna. Färden går till Borlänge, Säter, Falun och Älvdalen.

Dalabesöket startar den 5 oktober i Borlänge där man bland annat kommer att besöka Dalform AB. Visthusboden i Stora Skedvi blir platsen för lunch och där passar man också på att besöka Skedvi Bröd med sin traditionsrika brödtillverkning i vedeldad ugn.

På eftermiddagen lämnar paret Borlänge för att åka till Världsarvet Falun med besök i Falu Koppargruva. Dagen kommer att avslutas med middag på residenset i Falun där Landshövding Ylva Thörn står som värd.

Den 6 oktober fortsätter Dalaresan upp till Älvdalen där prinsessan Sofia är uppväxt. Där besöker prinsparet bland annat cellulosaföretagen I-Cell och Älvdalens Porfyrverk. På eftermiddagen går färden till Grövelsjön och vidare till Idre Sameby för eftermiddagskaffe och rundvandring.

Ackreditering information

Ackrediteringen är personlig, den kommer att gälla för 5 och 6 oktober och endast för arbetande press. Kravet för att ackrediteras är att du kan visa upp något av följande:

  • Giltigt SIS-märkt ID-kort
  • Aktuellt intyg från uppdragsgivare

Vänligen e-posta kopia på något av ovanstående till lotta.larson@lansstyrelsen i samband med att du fyller i ansökningsformuläret.

Vänligen fyll i det och klicka sedan på "skicka". Uppgifter som är markerade med * är obligatoriska. Uppgifterna behandlas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september 2015. Svar om godkänd ackreditering skickas ut senast 1 oktober.

Ackrediteringsbrickor kan hämtas i Länsstyrelsen Dalarnas reception, Åsgatan 38 i Falun den 2 oktober mot uppvisande av legitimation. För er som inte har möjlighet att hämta ut dem i förväg vänligen meddela oss så förser vi er med dessa i samband med den första besökspunkten den 5 oktober. Tänk då på att vara på plats senast 15 minuter innan utsatt tid.

Slutgiltigt program för dagarna samt karta med GPS-koordinatorer för besökspunkterna kommer skickas ut inom kort.

Kontakt

Länsstyrelsens hemsida: www.lansstyrelsen.se/dalarna

Till toppen