Kungafamiljens klädsel

Kungens klädsel

Kungen är amiral i flottan och bar stor mässdräkt modell 1878. Denna så kallade sällskapsuniform för marinen motsvarar högtidsdräkt och kan bäras i festsammanhang, då frack bärs enligt civilt bruk. Stor mässdräkt består av mörkblå mässjacka, vit väst, mörkblå byxor med guldrevärer frackskjorta och svart fluga.

Kungen bar Serafimerorden i band med kraschan och Vasaorden i kraschan. Av halsdekorationer bar Kungen Svärdsorden, den svenska militära orden.

Kungen bar även två ordenskraschaner, överst den svenska Serafimerorden och under den Vasaordens kraschan. På bröstet (inifrån – ut) bar Kungen dekorationer i miniatyr: Gustav V:s jubileumstecken II, Gustav VI Adolfs minnesmedalj, Nordstjärneorden och Vasaorden.

Drottningens klädsel

Drottningen bär en ljus syrenlila klänning i sidensatin broderad med spets, paljetter och stenar. Till det bär Drottningen de Leuchtenbergska safirerna i diadem, örhängen och brosch, ett briljantcollier med kläpp samt kronjuvelarmbandet.

Drottningen bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

Kronprinsessans klädsel

Kronprinsessan bär en klänning i en blågrön nyans ur H&M:s Conscious-kollektion. Till detta bär Kronprinsessan Prinsessan Sibyllas diadem, poireörhängen samt en poirebrosch med diamant.

Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

Prins Daniels klädsel

Prins Daniel bar frack med Serafimerorden i band och kraschan samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen. På bröstet bar Prinsen Konung Carl XVI Gustafs jubileumsminnestecken II i miniatyr.

Prinsessan Madeleines klädsel

Prinsessan Madeleine bär en aprikosrosa klänning i mjukt fallande siden med ett liv broderat med matta stenar. Prinsessan bär ett privat diadem och Vasaörhängena.

Prinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

Prinsessan Leonore

Bär en klänning som en gång bars av Prinsessans morfars farfar Gustaf VI Adolf.

Christopher O'Neill klädsel

Christopher O'Neill bär frack och Nordstjärneordens kors i blågult band runt halsen.

Till toppen