Nationaldagen 2015

Kungafamiljen firar nationaldagen med att besöka Örebro och Uppsala, samt delta vid det traditionella firandet på Skansen och Kungliga slottet.

Kungaparet besöker Örebro

Kungaparet deltar vid nationaldagsfirandet i Örebro. Besöket inleds kl. 10.15 med att Kungaparet besöker Länsmuseet och får en visning av utställningen Vi blir Örebro. Därefter träffar Kungaparet nya medborgare som deltagit vid medborgarskapsceremonin på Örebro slott. Som avslutning deltar Kungaparet vid nationaldagsfirandet i Örebro slottspark.

Kronprinsessparet besöker Uppsala

Kronprinsessparet deltar vid medborgarskapsceremonin som äger rum kl. 10.30 på Uppsala slott.

Prins Carl Philip vid högvaktsavlösningen

Prins Carl Philip närvarar vid högvaktsavlösningen som äger rum kl. 12.20 på Yttre borggården vid Kungliga slottet.

Skansens nationaldagsfirande

På kvällen åker Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip, Sofia Hellqvist och Prinsessan Madeleine hästspänd kortege från Kungliga slottet till Skansen för att delta i det traditionella nationaldagsfirandet. Kortegen startar cirka 17.50 från Kungliga slottet.

Nationaldagsmottagning på Kungliga slottet

Nationaldagen avslutas för Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip, Sofia Hellqvist och Prinsessan Madeleine på Kungliga slottet med en nationaldagsmottagning och tapto på Logården för inbjudna gäster.

Öppet slott

Kl. 10.00 öppnar riksmarskalk Svante Lindqvist portarna till Öppet slott på Kungliga slottet. Under nationaldagen är det fri entré på slottet.