Traktörer vid bröllopsmiddagen

Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg har utsetts till traktörer för Prins Carl Philips och Fröken Sofia Hellqvists bröllopsmiddag den 13 juni på Kungliga slottet.

Fredrik Eriksson kommer att ansvara för ledning och samordning av traktörerna och det team av kockar och konditorer som skapar bröllopsmiddagen.

Prins Carl Philip har sedan ett antal år varit djupt engagerad i, och på nära håll följt, våra svenska prisbelönta kockar och deras medverkan i svenska och internationella tävlingar, inte minst vid tävlingarna Årets kock och Bocuse d'Or.

Fredrik Eriksson driver restaurang Asplund, Långbro värdshus och trädgårdscaféet Bakfickan i Långbro park. Fredrik sitter med i Nobelstiftelsens referensgrupp gällande mat och dryck samt är kreativ ledare och långsiktiga strategier för Restaurangakademien och är juryns ordförande i den svenska kocktävlingen Årets Kock. Fredrik tävlade i den internationella matlagningstävlingen Bocuse d'Or 1993 och placerade Sverige på en sjunde plats.

Mathias Dahlgren driver restaurangerna Matsalen, Matbaren och Matbordet under sitt eget namn på Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och har två respektive en stjärna i ansedda Guide Michelin. Mathias tävlade i Bocuse d'Or 1997 och är hittills den enda svenska kock som vunnit guld.

Markus Aujalay driver restaurang Winterviken i Stockholm samt Fjällpuben i Åre. Markus är ordförande i Föreningen Årets Kock, blev Årets kock 2004 och kom på femte plats i Bocuse d'Or 2007.

Henrik Norström driver restaurangerna Lux Dag För Dag, EAT, B.A.R. samt Open Café i Stockholm. Henrik är president i Svenska Bocuse d’Or Akademin och tävlade i Bocuse d'Or 2001 där han vann silver.

Mattias Ljungberg driver Tössebageriet i Stockholm. Mattias blev Årets konditor 2006 och är lagkapten i Konditorlandslaget. I Coupe du Monde de la Pâtisserie 2015, VM för konditorer, var Mattias med och tog en sjundeplats. Med det svenska Kocklandslaget är Mattias dubbel guldmedaljör i mat-OS, år 2004 och 2012, och silvermedaljör 2010.

Till toppen