Statsbesök från Portugal 1-3 oktober 2013

Portugals president, professor Anibal Cavaco Silva, avlägger statsbesök i Sverige 1-3 oktober 2013 på inbjudan av Hans Majestät Carl XVI Gustaf. Presidentens maka, Maria Cavaco Silva, deltar också i statsbesöket.

President Cavaco Silva kommer att åtföljas av representanter från Portugals regering, parlament och näringsliv.

Besöket syftar till att stärka de redan utmärkta relationerna mellan Sverige och Portugal, med fokus på frågor som rör EU, ekonomi, handel och innovationer. Programmet kommer att innehålla möten med riksdagens talman Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt samt med företrädare för svenskt näringsliv. Besök i Lund och Malmö ingår också i programmet.

Det svenska kungaparet avlade ett statsbesök i Portugal 2008.

Till redaktionen

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD för att kunna bevaka statsbesöket. Sista dag för ansökan om ackreditering är den 25 september 2013. Mer information finns på UD:s webbplats

Läs mer om Sveriges relationer med Portugal

Till toppen