Statsbesök från Turkiet 11–13 mars 2013 –

Ackrediteringen är nu stängd

Turkiets president Abdullah Gül avlägger statsbesök i Sverige 11-13 mars 2013 på inbjudan av kung Carl XVI Gustaf. Presidentens maka Hayrünnisa Gül deltar i besöket.

I den officiella turkiska delegationen ingår vice premiärminister Ali Babacan, utrikesminister Ahmet Davutoglu och EU-minister Egemen Bagis.

Detta är det första statsbesöket en turkisk statschef gör i Sverige. Kungaparet gjorde ett statsbesök till Turkiet 2006, vilket var det första svenska statsbesöket i landet.

Besöket kommer att äga rum i Stockholm och i Uppsala.

På programmet står bland annat ett möte med Riksdagens talman och företrädare för riksdagspartierna,ett anförande av president Gül i Riksdagshuset, överläggningar med statsministern följt av en gemensam presskonferens, invigning av ett turkiskt forskningsinstitut i Stockholm där utrikesministrarna Carl Bildt och Ahmet Davutoglu invigningstalar, ett näringslivsforum i regi av Business Sweden där handelsminister Ewa Björling håller tal och där ett Memorandum of Understanding ska undertecknas.

Landshövding Peter Egardt är värd för en lunch på Uppsala Slott och på programmet står bland annat möten med företrädare för Uppsala universitet och Carolina Rediviva. Vice statsminister Jan Björklund deltar i programmet i Uppsala.

På måndagen ger kungaparet en privat lunch för presidentparet på Kungl Slottet och finansminister Anders Borg är värd för en lunch på UD för turkiska ministrar och delar av den officiella turkiska delegationen. Första dagen avslutas med kungaparets galamiddag för presidentparet och den turkiska delegationen på Kungl Slottet.
Med reservation för ändringar.

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD för att på plats kunna bevaka statsbesöket. Ackrediteringen är stängd.

Medieprogram, information om fotopooler, tider för utlämning av ackrediteringskort mm kommer att meddelas de medierepresentanter som blivit ackrediterade.

Sista dag för ansökan om medieackreditering är 1 mars. Ansökningar som kommer in efter detta datum kommer inte att kunna behandlas.

Med reservation för ändringar.

Till toppen