Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker Sverige

Idag anländer Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall till Sverige för besök under tre dagar.

Kungaparet hälsar: "Vi ser fram emot att få hälsa Deras Kungliga Högheter Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall välkomna till Sverige. Besöket innehåller flera programpunkter som visar på Sveriges och Storbritanniens många gemensamma intressen inom olika områden."

En presstalesperson för det brittiska hovet säger att "Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall glädjer sig åt att möta Deras Majestäter under det tre dagar långa besöket i Sverige. Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall ser också fram emot att besöka en av Europas största ungdomscenter samt främja de svensk-brittiska handelsförbindelserna. Hertiginnan ser också mycket fram emot att lära sig mer kring den svenska utbildningsmodellen."

Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall från Storbritannien avlägger officiellt besök i Sverige 22-24 mars 2012 på inbjudan av Kungen. Besöket, som ingår i en rundresa till de skandinaviska länderna, äger rum med anledning av att det är 60 år sedan Drottning Elizabeth II tillträdde den brittiska tronen.

Programmet

Torsdag 22 mars

13.20 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall anländer till Sverige och tas emot av Prins Carl Philip på Arlanda.

13.35 Presentation av stridsflygplanet Gripen vid en närliggande hangar på flygplatsen och information om det svenska flygvapnets verksamhet över Libyen ges.

14.55 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall anländer till Kungliga slottet och tas emot av Drottningen i Gästvåningen.

15.50 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Drottningen, Fryshuset och tas emot av statsminister Fredrik Reinfeldt och Fryshusets grundare Anders Carlberg.

Fredagen den 23 mars

10.20 Prinsen av Wales och Kungen besöker Stockholm Resilience Centre.

10.25 Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker British International Primary School.

12.30 Kungaparet ger en officiell lunch för Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på Kungliga slottet.

14.30 Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker förskolan Pumpan.

14.40 Prinsen av Wales och Kungen besöker S:t Eriks bostadsområde.

19.30 Kungaparet välkomnar Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall till Drottningholm Slottsteater för en rundvisning av den unika teatern.

Lördag 24 mars

10.20 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Kungaparet, Vasamuseet.

12.00 Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besöker, tillsammans med Kungaparet, Saltå Kvarn, Järna.