Statsbesök till Sydkorea

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia avlägger statsbesök i Sydkorea den 30 maj-1 juni 2012 på inbjudan av president Lee Myung-bak.

Den svenska regeringen representeras av näringsminister Annie Lööf och försvarsminister Sten Tolgfors. Även en näringslivsdelegation besöker Sydkorea i samband med statsbesöket under ledning av ordföranden för Svenskt Näringsliv, Kenneth Bengtsson.

Syftet med besöket är att främja relationerna mellan Sydkorea och Sverige, som är betydande, såväl i fråga om handel och ekonomi som på områden såsom vetenskap, forskning, kultur och utbildning. Under statsbesöket kommer kungaparet bland annat att besöka världsutställningen, Yeosu Expo, vars tema är den levande miljön i hav och kustområden.

Till redaktionen

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering för att kunna bevaka besöket på plats. Mer information om ackreditering, program och mediearrangemang kommer att publiceras på UD:s webbplats.

Till toppen