Prins Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d'Or

Den 13 januari besökte Prins Carl Philip det svenska teamets tidsträning och provsmakning inför tävlingen Bocuse d'Or . Den prestigefyllda matlagningstävlingen äger rum i Lyon 26-27 januari 2025.

Prins Carl Philip och statsråd Peter Kullgren tillsammans med Sveriges team vid Bocuse d'Or: commis Noel Moglia, tävlingskandidat Gustav Leonhardt och coach Peter Asp Jelksäter.

Prins Carl Philip och statsråd Peter Kullgren tillsammans med Sveriges team vid Bocuse d'Or: commis Noel Moglia, tävlingskandidat Gustav Leonhardt och coach Peter Asp Jelksäter. Foto: Keith Rönnberg/SPA

Om en dryg vecka åker tävlingskandidaten Gustav Leonhardt och hans team till Lyon i Frankrike för att delta i tävlingen Bocuse d'Or VM. Det svenska teamet tog tillsammans silver förra året i Bocuse d'Or Europe och kvalificerade sig därmed till den stora finalen i Lyon där 24 länder samlas för att tävla.

Inför finalen fick Prins Carl Philip och statsråd Peter Kullgren besöka teamets träningskök och delta i tidsträning inför Lyon. Avslutningsvis fick Prinsen och statsrådet provsmaka de två rätterna som laget tävlar med.

Prins Carl Philip har ett stort engagemang i svensk gastronomi och har följt Sveriges team vid Bocuse d'Or under många år, Prinsen är även beskyddare av tävlingen Årets Kock.

Om Bocuse d'Or

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda internationella tävling för kockar och avgörs vartannat år i Lyon, Frankrike. Tävlingen, som grundades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse, har i dag utvecklats till ett globalt nätverk för gastronomi, måltid och turism. Totalt deltar 24 länder i VM-finalen i Bocuse d’Or.