Prins Daniel vid SM i Ung Företagsamhet

Den 28 maj deltog Prins Daniel vid invigningen av SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Prinsen delade även ut Prins Daniels stipendium och SvD Affärsbragd.

Prins Daniels stipendium tilldelades Jonatan Persson, Helios Innovations

Prins Daniels stipendium tilldelades Jonatan Persson, Helios Innovations Foto: Ung Företagsamhet i Sverige

SM i UF-företagande äger rum varje år. Där samlas vinnarna från Ung Företagsamhets 24 regioner för att tävla om SM-titeln. Mästerskapet hålls under två dagar där även hundratals UF-företag från hela landet finns på plats för att visa upp sina projekt.

Prins Daniel inledde besöket med att delta vid invigningen där han från scen blev intervjuad om entreprenörskap av konferenciererna Alma Jonsson och Albert Holmér.

Prins Daniel tillsammans med Albert Holmér och Alma Jonsson under invigningen.

Prins Daniel tillsammans med Albert Holmér och Alma Jonsson under invigningen. Foto: Ung Företagsamhet i Sverige

Pris- och stipendieutdelning

Vid invigningsceremonin delade Prins Daniel ut SvD Affärsbragd och Prins Daniels stipendium.

SvD Affärsbragd gick i år till rakhyvelsföretaget Estrid. Företaget utnämndes till SvD Affärsbragd med motiveringen:

Med en strategi som fått försäljningen att raka i höjden har de inte bara utmanat amerikanska giganter – med innovativt tänkande och djup förståelse för moderna behov har de också kommit kunderna in på huden. Det är en verklig affärsbragd.

Företaget Estrid fick ta emot utmärkelsen SvD Affärsbragd 2024.

Företaget Estrid fick ta emot utmärkelsen SvD Affärsbragd 2024. Foto: Ung Företagsamhet i Sverige

Prins Daniels stipendium instiftades av Svenskt Näringsliv som en gåva i samband med Prinsens 50-årsdag i höstas. Stipendiet på 50 000 kronor ska gå till en före detta UF-företagare som är högst 30 år och har drivit företag under ett antal år. Stipendiets första mottagare blev Jonatan Persson, Helios Innovations.

Efter invigningsceremonin fick Prinsen möjlighet att samtala med vinnarna, representanter från Ung Företagsamhet och inbjudna gäster, samt besöka mässan och träffa unga företagare från hela Sverige.

Om Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 utbildar man gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Prins Daniel är ledamot i UF:s nationella styrelse.

Läs mer om Ung företagsamhet