Drottningen besökte Thailand med World Childhood Foundation

Den 14–16 maj besökte Drottningen Thailand för att delta i en barnrättskonferens och projektbesök tillsammans med World Childhood Foundation.

Drottningen inledningstalade vid konferensen Child Protection Summit i Bangkok.

Drottningen inledningstalade vid konferensen Child Protection Summit i Bangkok. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

Drottningens besök i Thailand inleddes den 14 maj i Bangkok med ett lunchmöte tillsammans med representanter för den thailändska barnrättsorganisationen SafeguardKids Foundation.

Besök hos kvinnoorganisationen APSW

Dagen därpå besökte Drottningen kvinnoorganisationen Association for the Promotion of the Status of Women (APSW) tillsammans med Sveriges ambassadör i Thailand Anna Hammargren och Childhoods general­sekreterare Paula Guillet de Monthoux.

Drottningen, ambassadör Anna Hammargren och Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux under partnerträffen.

Drottningen, ambassadör Anna Hammargren och Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux under partnerträffen. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

Under dagen tog Drottningen emot representanter från Childhoods partners i Thailand vid ett möte i Bangkok.

Drottningen välkomnar deltagarna vid partnermötet.

Drottningen välkomnar deltagarna vid partnermötet. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

Drottningen tillsammans med representanter från Childhoods partners i Thailand.

Drottningen tillsammans med representanter från Childhoods partners i Thailand. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

På kvällen besökte Drottningen en utställning med barnprojekt, tillsammans med ambassadör Anna Hammargren. Dagen avslutades med en galamiddag för donatorer och gäster.

Child Protection Summit

Den 16 maj deltog Drottningen i konferensen Child Protection Summit i FN:s konferenscenter i Bangkok. Toppmötet som anordnades av Childhood och SafeguardKids Foundation öppnades av Drottningen och Drottning Suthida av Thailand.

Konferensen inleddes med att Drottningen höll ett tal.

Konferensen inleddes med att Drottningen höll ett tal. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

I sitt öppningsanförande betonade Drottningen vikten av att bryta tystnaden kring sexuella övergrepp mot barn:

Sexuella övergrepp mot barn är svåra och obehagliga att prata om. Det gäller även för mig, som kvinna, som mor, mormor och farmor, och som Drottning.

Men tystnaden får det inte att försvinna, tystnaden hjälper bara förövaren.

Sexuella övergrepp sker överallt, i varje land i världen, i varje kultur och samhälle. Och om jag inte talar, vem ska då göra det?

H.M. Drottningen

Drottningen och Drottning Suthida av Thailand under konferensen Child Protection Summit.

Drottningen och drottning Suthida av Thailand under konferensen Child Protection Summit. Foto: Triya Creations/Chalinee Thirasupa

Konferensens syfte var att öka medvetenheten och ta fram åtgärder mot sexuella övergrepp mot barn i Thailand och globalt. Över 900 delegater deltog, med talare från thailändska regeringen, civilsamhället och internationella experter på barnskydd.

Under toppmötet diskuterade ledande experter, representanter från thailändska regeringen och civilsamhälle, avgörande framsteg och utmaningar i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn.

World Childhood Foundation

Drottningen är World Childhood Foundations grundare och heders­ordförande. Childhoods arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Childhood har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA.

Läs mer om World Childhood Foundation