Kronprinsessan gav företräde för Act Svenska kyrkan

Den 17 januari gav Kronprinsessan företräde på Kungl. Slottet för Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, och Jakob Sundmark, senior rådgivare.

Kronprinsessan tillsammans med Erik Lysén, chef för Act Svenska Kyrkan.

Kronprinsessan tillsammans med Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Under företrädet fick Kronprinsessan en uppdatering kring Act Svenska kyrkans verksamhet med fokus på det arbete organisationen gör i Ukraina, Israel och Palestina. Kronprinsessan fick även information om den ransomware-attack Svenska kyrkan utsattes för i november 2023 samt Act Svenska kyrkans kommande 150-års­jubileum.

Act Svenska kyrkan är en av Sveriges största insamlande organisationer. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga över hela världen arbetar Act långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer. Act står för att agera och att omsätta tro i handling – alltid med människors lika värde och rättigheter i fokus.

Kronprinsessan är beskyddare av Svenska kyrkans internationella arbete.

Läs mer om Act Svenska kyrkan