Prins Daniel på entreprenörsresa i Norge

Den 8–9 november besökte Prins Daniel Oslo och Trondheim tillsammans med unga entreprenörer samt seniora företagsledare kopplade till Prins Daniels Fellowship.

Delegationen togs emot av Petter Stordalen i Oslo.

Delegationen togs emot av Petter Stordalen i Oslo. Foto: Simen Ringen/Strawberry

Syftet med Prins Daniels Fellowships entreprenörsresa till Norge var att ge de medverkande möjlighet till kunskapsinhämtning och nätverkande som kan leda till utökat idé- och affärsutbyte.

Under besöket fick deltagarna möta några av Norges mest framgångsrika företag, studenter, entreprenörer och innovationscenter.

På universitetet i Trondheim mötte Prinsen och delegationen studenter som pitchade sina startups.

På universitetet i Trondheim mötte Prinsen och delegationen studenter som pitchade sina startups. Foto: Per Henning/NTNU

Prinsen på företagsbesök i Trondheims hamn.

Prinsen på företagsbesök i Trondheims hamn. Foto: Per Henning/NTNU

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.