Kronprinsessan gav företräde för Andrew Parsons

Den 12 maj gav Kronprinsessan företräde för Andrew Parsons, ordförande i Internationella paralympiska kommittén (IPC). Företrädet ägde rum på Kungl. Slottet i Stockholm.

Kronprinsessan tillsammans med Andrew Parsons och Åsa Llinares Norlin.

Kronprinsessan tillsammans med Andrew Parsons och Åsa Llinares Norlin. Foto: Parasport Sverige

Vid företrädet deltog även ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté Åsa Llinares Norlin, och generalsekreterare i Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté Bo Sköld.

Under företrädet fick Kronprinsessan bland annat information om Special Olympic World Summer Games 2023 och Paralympics 2024.

Special Olympic World Summer Game äger rum i Berlin i juni och den svenska truppen består av 42 aktiva och 22 ledare i idrotterna; basket, bordtennis, simning, bowling, judo, friidrott, golf och ridning.

Paralympics 2024 äger rum i Paris i slutet av augusti och början av september. Paralympics samlar 4 400 av världens mest framstående paralympier. 184 nationer slåss då om medaljerna i 22 idrotter.

Som avslutning fick Kronprinsessan information om effekterna av pandemin på parasporten. Hela idrottsrörelsen drabbades hårt av pandemin och bland dem som hade det svårast var parasporten.

Kronprinsessan är hedersledamot i Internationella paralympiska kommittén (IPC).