Kronprinsess­paret vid högnivå­möte om antibiotika­resistens

Måndagen den 6 mars närvarade Kronprinsessan och Prins Daniel vid ett högnivåmöte om antibiotikaresistens på Scandinavian XPO i Arlandastad. Högnivåmötet äger rum med anledning av det svenska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.

Kronprinsessan välkomnar delegaterna till Stockholm och högnivåmöte om antibiotikaresistens.

Kronprinsessan välkomnar delegaterna till Stockholm och högnivåmöte om antibiotikaresistens. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Antimikrobiell resistens (AMR), och särskilt antibiotikaresistens, har under lång tid varit en viktig fråga för Sverige. Sverige arbetar aktivt för att motverka resistensutvecklingen och dess effekter både inom Sverige samt internationellt.

Kronprinsessan i samtal med statsrådet Jakob Forssmed

Kronprinsessan i samtal med statsrådet Jakob Forssmed. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Vid högnivåmötet hälsade Kronprinsessan deltagarna välkomna till Sverige och sade bland annat:

It is no coincidence that antimicrobial resistance is sometimes called the silent pandemic. And this silent pandemic is a major threat to us all. It is also a fact that resistant bacteria knows no borders. For that reason, a global response is needed, and the need to work together is crucial. We all have a role to play.

H.K.H. Kronprinsessan

Prins Daniel i samtal med Petra Noreback, statssekreterare hos statsrådet Jakob Forssmed.

Prins Daniel i samtal med Petra Noreback, statssekreterare hos statsrådet Jakob Forssmed. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Kronprinsessparet tillsammans med deltagarna i högnivåmötet.

Kronprinsessparet tillsammans med deltagarna i högnivåmötet. Foto: Claudio Bresciani/TT Klicka på bilden för att förstora.

Sveriges EU-ordförandeskap 2023

Våren 2023 är Sverige ordförande i Europeiska unionens råd, även kallat ministerrådet. Ordförandeskapet innebär att Sverige under sex månader planerar och leder arbetet i ministerrådet samt företräder rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner.

Till toppen