Prins Carl Philip på Bocuse d'Or 2023 i Lyon

Den 22–23 januari närvarade Prins Carl Philip vid kocktävlingen Bocuse d'Or som hölls i Lyon i Frankrike. För Sverige tävlade i år Jimmi Eriksson.

Jimmi Eriksson och hans team tävlar i Bocuse d'Or.

Jimmi Eriksson och hans team tävlar i Bocuse d'Or. Foto: Nicolas Reynaud

Bocuse d’Or har sedan starten 1987 utvecklats till att bli världens mest prestige­fyllda matlagningstävling. Årets final ägde rum i SIRHA-mässan i Lyon, Frankrike, där Sverige representerades av Jimmi Eriksson och hans team Thilda Mårtensson, Martin Brag samt Tommy Myllymäki.

Prinsen fanns på plats för att heja på det svenska teamet som bland de 24 tävlande nationerna slutade på en fjärde plats.

Prinsen fanns på plats för att heja på det svenska teamet som bland de 24 tävlande nationerna slutade på en fjärde plats. Foto: Nicolas Reynaud

I samband med tävlingen besökte Prinsen även svenska företag som deltog i den gastronomiska mässan som arrangeras samtidigt som tävlingen.

Prins Carl Philip tillsammans med Prinsessan Marie av Danmark, Sveriges ambassadör i Frankrike, Håkan Åkesson, samt Danmarks ambassadör i Frankrike, Micheal Starbæk Christensen.

Prins Carl Philip tillsammans med Prinsessan Marie av Danmark, Sveriges ambassadör i Frankrike, Håkan Åkesson, samt Danmarks ambassadör i Frankrike, Micheal Starbæk Christensen. Foto: Sveriges ambassad i Frankrike