Prinsessan Madeleine besökte World Childhood Foundation i Tyskland

Torsdagen den 7 juli besökte Prinsessan Madeleine Frankfurt i Tyskland. Under besöket fick Prinsessan information om det nionde Childhood Haus som byggs i Tyskland.

Prinsessan Madeleine i samtal med professor Jürgen Graf, social- och integrationsminister Kai Klose och honorärkonsul Christian Bloth under visningen av byggplatsen för Childhood Haus i Frankfurt.

Prinsessan Madeleine i samtal med professor Jürgen Graf, social- och integrationsminister Kai Klose och honorärkonsul Christian Bloth under visningen av byggplatsen för Childhood Haus i Frankfurt. Foto: Childhood Tyskland

På Universitätsklinikum Frankfurt besökte Prinsessan Madeleine platsen där en tidigare sjukhusbyggnad byggs om till ett Childhood Haus som planeras stå klart under 2023.

Ansvariga läkare berättade om planerna för Childhood Haus samt hur de arbetar i dag.

Prinsessan Madeleine överlämnade en gåva i form av ett litet hus. Foto: Childhood Tyskland

Prinsessan tillsammans med Childhood-teamet. Foto: Childhood Tyskland

Prinsessan tillsammans med Childhood-teamet. Foto: Childhood Tyskland

Besöket vid det blivande Childhood Haus avslutades med att Prinsessan Madeleine överlämnade en symbolisk gåva till Childhood-teamet och läkarna i form av ett litet leksakshus i trä.

Därefter träffade Prinsessan Lena Jensen som blev sexuellt utnyttjad som barn och som nu berättar om sina upplevelser för att hjälpa andra. Prinsessan besökte också en öppenvårdsavdelning för barn och träffade läkare som berättade om verksamheten.

Besöket i Frankfurt avslutades med en mottagning på Union International Club arrangerad av Childhood Tyskland.

Läkare på öppenvårdsavdelningen berättar om verksamheten. Foto: Childhood Tyskland

World Childhood Foundation

Drottningen är World Childhood Foundations grundare och heders­ordförande. Childhood arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter. Organisationen är religiöst och politiskt oberoende och har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA.

Prinsessan Madeleine har varit engagerad i Childhoods arbete i många år och är sedan 2016 medlem i Childhoods svenska styrelse och heders­medlem i Childhood USA:s styrelse.

Läs mer om World Childhood Foundations arbete

Till toppen