Kronprinsessan i möte med FN:s World Food Programme

Tisdagen den 14 juni gav Kronprinsessan företräde för David Beasley, vd för World Food Programme, på Kungl. Slottet.

Kronprinsessan tillsammans med David Beasley i Prinsessan Sibyllas våning på Kungl. Slottet.

Kronprinsessan tillsammans med David Beasley i Prinsessan Sibyllas våning på Kungl. Slottet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Under företrädet blev Kronprinsessan uppdaterad om World Food Programmes arbete. Sverige är World Food Programmes största kärnstödsgivare och har nyligen slutit ett nytt fyraårigt avtal med organisationen.

Om FN:s World Food Programme

World Food Programmeär världens största humanitära organisation och spelar en helt avgörande roll för att rädda liv runtom i världen, inklusive några av de allra svåraste kriserna som Afghanistan, Etiopien och Jemen. Den globala hungern och risken för storskaliga svältkatastrofer har ökat markant de senaste åren. För närvarande lider över 155 miljoner människor av akut hunger och 45 miljoner riskerar att svälta ihjäl.