Kronprinsessan i möten om utrikes- och säkerhets­politiska frågor

Onsdagen den 16 februari deltog Kronprinsessan i två möten med fokus på utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

Kronprinsessan i videomöte på Kungl. Slottet.

Kronprinsessan i videomöte på Kungl. Slottet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Vid eftermiddagens första möte deltog Jan Eliasson och Joakim Vaverka från Sipri, samt Peter Wallensteen från Uppsala universitet. Mötet hölls digitalt och de inbjudna deltagarna informerade om aktuella kriser och konflikter runt om i världen, bland annat den regionala säkerhetssituationen i Mellanöstern och inbördeskriget i Tigray. Avslutningsvis samtalade deltagarna om FN:s stabiliseringsinsats i Mali.

Senare på eftermiddagen gav Kronprinsessan företräde för Patrik Oksanen, strategisk rådgivare vid Försvarshögskolan. Vid företrädet informerade Patrik Oksanen om det säkerhetspolitiska läget i Baltikum.

Kronprinsessan gav företräde för Patrik Oksanen på Kungl. Slottet.

Kronprinsessan gav företräde för Patrik Oksanen på Kungl. Slottet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna