Kronprinsessparet i möte med Visita

Torsdagen den 10 februari besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Visita som är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den svenska besöksnäringen.

Kronprinsessparet i möte med representanter från Visita, Scandic Hotels och Cirkus.

Kronprinsessparet i möte med representanter från Visita, Scandic Hotels och Cirkus. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under besöket fick Kronprinsessparet information om besöksnäringens nuläge mot bakgrund av pandemin samt en uppdatering avseende branschens framtid och förutsättningar inför återhämtningen i och med att de allra flesta smittskyddsrestriktioner upphävts.

Kronprinsessparet besökte Visita tidigare under pandemin i augusti 2020.

Kronprinsessparet i samtal med Cirkus vd Ing-Marie Pagenkemper, Visitas vd Jonas Siljhammar, Visitas näringspolitiska chef Anna Wallén samt Scandic Hotels Sverigechef Peter Jangbratt.

Kronprinsessparet i samtal med Cirkus vd Ing-Marie Pagenkemper, Visitas vd Jonas Siljhammar, Visitas näringspolitiska chef Anna Wallén samt Scandic Hotels Sverigechef Peter Jangbratt. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Mötet hölls på Scandic Continental i Stockholm.

Mötet hölls på Scandic Continental i Stockholm. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.