Prinsparet deltog i stormöte mot näthat

Måndagen den 1 november deltog Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i Prinsparets stiftelses evenemang #nejtillnäthat 2.0 på Fotografiska i Stockholm.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Kim Waller, generalsekreterare i Prinsparets stiftelse.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Kim Waller, generalsekreterare i Prinsparets stiftelse. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prinsparets stiftelse hade bjudit in representanter från polis, myndigheter, företag, sociala medieplattformar samt barn och unga för att gemensamt diskutera hur unga i Sverige ska kunna rustas för den digitala världen.

Prinsessan Sofia inledningstalade.

Prinsessan Sofia inledningstalade. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

I sitt inledningstal sade Prinsessan Sofia bland annat:

På samma sätt som nätet kan skapa trygghet och göra det möjligt för barn och unga att vara sig själva, kan nätet också skapa otrygghet.

Inte minst i form av kränkningar på nätet – något som i dag tyvärr är del av vardagen för alldeles för många barn och unga.

H.K.H. Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia deltog i ett panelsamtal på scen med bland andra eleven Nova Nyberg och polisen Isak Isaksson.

Prinsessan Sofia deltog i ett panelsamtal på scen med bland andra eleven Nova Nyberg och polisen Isak Isaksson. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Inför dagen hade Stiftelsen även skapat en digital installation på Fotografiska med övningar, tips, lösningar och verktyg för hur alla kan arbeta för ett internet utan hat och mobbning.

Rundabordssamtal

Under dagen deltog Prinsparet bland annat i rundabordssamtal under vilka de inbjudna gästerna diskuterade olika frågor kring hat och mobbning mot barn och unga på nätet och hur man kan trygga ungas närvaro online.

Prins Carl Philip i samtal med deltagare under dagen på Fotografiska.

Prins Carl Philip i samtal med deltagare under dagen på Fotografiska. Foto: Pelle T Nilsson/SPA