Drottningen skickade en hälsning till Barncancer­galan

Måndagen den 27 september skickade Drottningen en hälsning till Barncancergalan – det svenska humorpriset.

Drottningen skickade en hälsning i samband med ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

Drottningen skickade en hälsning i samband med ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Vid den direktsända tv-galan hyllades Sveriges komiker, samtidigt som tittarna gavs möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

I sin hälsning sade Drottningen bland annat:

Tack vare människors vilja att bidra kan Barncancerfonden finansiera forskning för att fler barn ska överleva cancer, och ge riktat stöd till dem som behöver det allra mest. Som beskyddare har jag på nära håll sett hur livsavgörande det kan vara för dem som drabbats.

H.M. Drottningen

Till toppen