Prinsessan Sofia skickade hälsning till Skolledargalan

Torsdagen den 16 september ägde Skolledargalan rum på Nalen i Stockholm. Under galan delades priset Årets värdegrundsarbete ut, en utmärkelse som Prinsparets stiftelse står bakom. I samband med galan skickade Prinsessan Sofia en videohälsning.

Prinsessans Sofias tal spelades in på Kungliga slottet.

Prinsessans Sofias tal spelades in på Kungliga slottet. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Priset Årets värdegrundsarbete tilldelas en skolledare som med ett innovativt, aktivt, systematiskt och ihärdigt värdegrundsarbete skapat en trygg och utvecklande skolmiljö som hjälper eleverna att nå sin fulla potential.

Årets vinnare blev Ulrica Colliander, rektor på Karlbergs skola i Stockholm. Motiveringen lyder:

"Ulrika har med ett systematiskt angreppssätt fått till ett värdegrunds­arbete som genomsyrar hela verksamheten. Det finns en tydligt förankrad värdegrund som kännetecknas av Karlbergs skolas sex hjärtan och som är väletablerad hos elever, personal och vårdnadshavare."

Jenny Stanser, Denice Sverla och Ulrica Colliander som tilldelades utmärkelser på Skolledargalan 2021. Ulrica Colliander tilldelades utmärkelsen "Årets värdegrundsarbete" som Prinsparets stiftelse står bakom.

Jenny Stanser, Denice Sverla och Ulrica Colliander som tilldelades utmärkelser på Skolledargalan 2021. Ulrica Colliander tilldelades utmärkelsen "Årets värdegrundsarbete" som Prinsparets stiftelse står bakom. Foto: Meet In Grid

I sin hälsning sade Prinsessan bland annat:

Kära skolledare, med det värdegrundsarbete som ni gör i dag, så rustar ni dagens barn och unga för en morgondag som självständiga, starka och empatiska samhällsmedborgare.

Vi är många som sätter stort värde på den insatsen. Och det är det här priset ett uttryck för.

H.K.H. Prinsessan Sofia

Skolledare21

Skolledargalan är en del av Skolledare21, en återkommande konferens och mötesplats för Sveriges skolledare. Under galan delas priser i tre kategorier ut med syfte att hylla framgångsrika skolledare.

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse

Syftet med stiftelsen är att motverka mobbning med visionen att barn och unga ska ha rätt och möjlighet att få vara sig själva. Arbetet är inriktat på att motverka näthat och sprida kunskap om dyslexi. Till grund för stiftelsens arbete ligger Prinsparets egna engagemang i dessa frågor.

Läs mer om Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse