Prins Julian döpt

Lördagen den 14 augusti döptes Prins Julian, hertig av Halland, i Drottningholms slottskyrka.

Prins Julian döps i Drottningholms slottskyrka.

Prins Julian döps i Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Officianter vid dopet av Prins Julian Herbert Folke var överhovpredikanten biskop Johan Dalman samt pastor i Kungl. Hovförsamlingen ordinarie hovpredikant Michael Bjerkhagen.

Prins Julian omgiven av sin familj och sina faddrar, fr. v.: herr Jacob Högfeldt, fröken Frida Vesterberg, herr Patrick Sommerlath, Prinsessan Sofia, Prins Gabriel, Prins Alexander, Prins Carl Philip samt fru Stina Andersson och herr Johan Andersson.

Prins Julian omgiven av sin familj och sina faddrar, fr. v.: herr Jacob Högfeldt, fröken Frida Vesterberg, herr Patrick Sommerlath, Prinsessan Sofia, Prins Gabriel, Prins Alexander, Prins Carl Philip samt fru Stina Andersson och herr Johan Andersson. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Under dopgudstjänsten sjöngs psalmerna 289 ("Guds kärlek är som stranden och som gräset") och 201 (Sommarpsalm). "Lilla vackra du" av Charlotte Runevret och Anders Neglin uruppfördes också i samband med dopet.

Faddrar

Prinsens faddrar är herr Johan Andersson, fru Stina Andersson, herr Jacob Högfeldt, herr Patrick Sommerlath och fröken Frida Vesterberg.

Doplunch

Efter dopgudstjänsten gav Kungaparet en privat lunch för Kungafamiljen, familjen Hellqvist samt faddrarna.

Kungen och Drottningen efter ceremonin.

Kungen och Drottningen efter ceremonin. Foto: Henrik Wauge/SPA

Prins Oscar, Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Daniel.

Prins Oscar, Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Daniel. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Prins Nicolas, Prinsessan Madeleine, Prinsessan Adrienne, Prinsessan Leonore och herr Christopher O'Neill.

Prins Nicolas, Prinsessan Madeleine, Prinsessan Adrienne, Prinsessan Leonore och herr Christopher O'Neill. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Den blomstersmyckade dopfunten i slottskyrkan.

Den blomstersmyckade dopfunten i slottskyrkan. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Under gudstjänsten sjöngs ”Guds kärlek är som stranden och som gräset” samt ”Sommarpsalm”.

Under gudstjänsten sjöngs ”Guds kärlek är som stranden och som gräset” samt ”Sommarpsalm”. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

På trappan till Drottningholms slott, övre raden från vänster: fröken Sara Hellqvist, fru Britt Rotman, fru Lina Hellqvist, herr Mattias Wikström, herr Christopher O'Neill, Prinsessan Madeleine, Prins Daniel och Kronprinsessan. Mellersta raden från vänster: fru Marie Hellqvist, herr Erik Hellqvist, Prinsessan Sofia hållande Prins Julian, Prins Carl Philip, Drottningen, Kungen och Prinsessan Estelle. Främre raden från vänster: Prinsessan Leonore, Prins Alexander, Prins Gabriel, Prins Oscar, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne.

På trappan till Drottningholms slott, övre raden från vänster: fröken Sara Hellqvist, fru Britt Rotman, fru Lina Hellqvist, herr Mattias Wikström, herr Christopher O'Neill, Prinsessan Madeleine, Prins Daniel och Kronprinsessan. Mellersta raden från vänster: fru Marie Hellqvist, herr Erik Hellqvist, Prinsessan Sofia hållande Prins Julian, Prins Carl Philip, Drottningen, Kungen och Prinsessan Estelle. Främre raden från vänster: Prinsessan Leonore, Prins Alexander, Prins Gabriel, Prins Oscar, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Till toppen