Pandemins offer hedrade i Drottningholms slottskyrka

I dag, torsdagen den 11 mars, är det ett år sedan det första dödsfallet relaterat till covid-19 inträffade i Sverige. Med anledning av årsdagen samlades Kungen, Drottningen, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Christina och generalkonsul Tord Magnuson i dag i Drottningholms slottskyrka för att hedra pandemins offer i en tv-sänd gudstjänst.

Kungaparet tänder ljus vid en minnesgudstjänst för att uppmärksamma att det i dag är ett år sedan det första dödsfallet i covid-19 noterades i Sverige.

Kungaparet tänder ljus vid en minnesgudstjänst för att uppmärksamma att det i dag är ett år sedan det första dödsfallet i covid-19 noterades i Sverige. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Gudstjänsten, som genomfördes på Kungens initiativ, hölls på årsdagen av det första rapporterade dödsfallet relaterat till covid-19 i Sverige.

Kungen läste strofer ur den 139:e psaltarpsalmen under den tv-sända gudstjänsten.

Kungen läste strofer ur den 139:e psaltarpsalmen under den tv-sända gudstjänsten. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Prins Carl Philip och Prinsessan Christina, Fru Magnuson läste böner och tände ljus.

Prins Carl Philip och Prinsessan Christina, Fru Magnuson läste böner och tände ljus. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Överhovpredikanten, biskop Johan Dalman ledde gudstjänsten och assisterades av Michael Bjerkhagen, pastor i Kungl. Hovförsamlingen.

Under gudstjänsten läste Kungen strofer ur den 139:e psaltarpsalmen. Prins Carl Philip och Prinsessan Christina medverkade också genom att läsa en bön.

Prinsessan Sofia och generalkonsul Tord Magnuson tänder ljus i Drottningholms slottskyrka.

Prinsessan Sofia och generalkonsul Tord Magnuson tänder ljus i Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna

Drottningholms slottskyrka.

Drottningholms slottskyrka. Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna