Drottningen vid konferens om demensfrågor

Torsdagen den 10 december deltog Drottningen med en digital hälsning vid 34th International Conference of Alzheimer’s Disease International (ADI).

Drottningen deltog med en digital hälsning vid 34th International Conference of Alzheimer’s Disease International (ADI).

Drottningen deltog med en digital hälsning vid 34th International Conference of Alzheimer’s Disease International (ADI). Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Vid den digitala konferensen, som anordnas av Alzheimer's Disease International (ADI) och som pågår mellan den 10-12 december, medverkar en rad experter. Den senaste forskningen samt information kring det senaste inom förebyggande åtgärder, diagnos, behandling, vård och hantering av personer med demenssjukdomar diskuteras under konferensen.

I sin hälsning sade Drottningen bland annat:

Never before have we had so much knowledge about dementia diseases as we do today. And never before has there been greater ambitions and determination to fight them. It fills me with hope. We all need a better world for those living with dementia and their families and I am proud to see us all working together toward this aim.

H.M. Drottningen