Kronprinsessparet i möte med Svensk scenkonst

Torsdagen den 19 november hade Kronprinsessan och Prins Daniel ett digitalt uppföljande möte med Svensk scenkonst.

Kronprinsessan och Prins Daniel i digitalt möte med Mikael Brännvall, verkställande direktör för Svensk scenkonst.

Kronprinsessan och Prins Daniel i digitalt möte med Mikael Brännvall, verkställande direktör för Svensk scenkonst. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Under det digitala mötet fick Kronprinsessan och Prins Daniel en lägesuppdatering gällande pandemins påverkan på scenkonstens företag, institutioner och yrkesverksamma. Mikael Bränvall, verkställande direktör för Svensk scenkonst, informerade också vilka åtgärder som tagits och hur de har fungerat.

Tidigare i höstas träffade Kronprinsessparet företrädare från Svensk scenkonst och Teaterförbundet.

Om Svensk scenkonst

Svensk scenkonstär en bransch- och arbetsgivarorganisation för verksamheter inom professionell scenkonst. Organisationen representerar över 100 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, regionmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.