Kronprinsessan besökte Västmanlands län

Torsdagen den 15 oktober besökte Kronprinsessan verksamheter i Västmanlands län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin.

Kronprinsessan tillsammans med landshövding Minoo Akhtarzand och teaterchef Niclas Hjulström.

Kronprinsessan tillsammans med landshövding Minoo Akhtarzand och teaterchef Niclas Hjulström. Foto: Jonas Ekströmer/TT

”I går besökte jag Västmanlands län där jag fick möjlighet att träffa personer som berättade hur covid-19-pandemin påverkar olika verksamheter.

Jag är imponerad av hur väl man har, på ett pragmatiskt och effektivt sätt, samverkat i länet för att möta de utmaningar som pandemin fört med sig. Det ligger en enorm kraft i förmågan att gå samman.

Under dagen blev vi än en gång påminda om vikten av att fortsätta hålla i och hålla ut – och ta lärdom av pandemin för framtida kriser. Vi får inte glömma att vi fortfarande är i pandemin och hur aktörer i olika sektorer i samhället kämpar för sin överlevnad.”

Värd under besöket var landshövding Minoo Akhtarzand.

Residenset

Kronprinsessan inledde dagen med att få information om hur covid-19-pandemin påverkat sjukvården i länet, samt hur länet arbetar inom psykisk ohälsa och suicidprevention.

Vid en arbetslunch berättade representanter från Sala kommun, Polismyndigheten, Svenskt Näringsliv i Västmanland, Företagarna Mälardalen, ABB Sverige samt Electronic Sweden AB om hur pandemin påverkat deras respektive områden.

Vid en arbetslunch fick Kronprinsessan information hur covid-19-pandemin påverkat olika aktörer i Västmanlands län.

Vid en arbetslunch fick Kronprinsessan information hur covid-19-pandemin påverkat olika aktörer i Västmanlands län. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Västmanlands teater

Vid ett efterföljande besök på Västmanlands teater fick Kronprinsessan möjlighet att träffa personal som berättade om hur det lokala kulturlivet påverkats under den rådande pandemin.

Kronprinsessan och landshövding Minoo Akhtarzand i samtal med Västmanlands teaters chef Niclas Hjulström.

Kronprinsessan och landshövding Minoo Akhtarzand i samtal med Västmanlands teaters chef Niclas Hjulström. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mälardalens högskola

På Mälardalens högskola berättade representanter från det lokala utbildningsväsendet därefter om pandemins effekter på högre utbildning samt gymnasial utbildning i länet.

Kronprinsessan välkomnades till Mälardalens högskola av rektor Paul Pettersson.

Kronprinsessan välkomnades till Mälardalens högskola av rektor Paul Pettersson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

B26 och Aros Congress Centre

Som avslutning besökte Kronprinsessan B26 – en arbetsplats som samlar företag och personer med gemensamma intressen för kreativitet och affärer.

Under besöket berättade representanter från Aros Congress Centre Holding AB om hur mötesindustrin har påverkats av pandemin. Aros Congress Centre är en stor aktör inom mötesindustrin i Västmanlands län och arrangerar stora evenemang, mässor och möten.

Kronprinsessan i samtal med Tobias Hultberg, verkställande direktör i Aros Congress Center och B26.

Kronprinsessan i samtal med Tobias Hultberg, verkställande direktör i Aros Congress Center och B26. Foto: Jonas Ekströmer/TT