Kronprinsessparet besökte ambulans­sjukvården i Stor­stockholm

Torsdagen den 27 augusti besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB).

Kronprinsessparet får information om intensivvårdsambulansen.

Kronprinsessparet får information om intensivvårdsambulansen. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Besöket inleddes med att Kronprinsessparet fick information om hur Region Stockholms ambulanssjukvård påverkats under covid-19-pandemin.

Vid den avslutande delen av besöket fick Kronprinsessparet en rundvandring i ambulanshallen samt möjlighet att tala med specialistsjuksköterskor, ambulanssjukvårdare och läkare om deras erfarenheter.

Under rundvandringen visades även ambulanser samt en av de tre intensivvårdsambulanser (MICU) som är specialutrustade för att transportera patienter med särskilt vårdbehov mellan olika vårdenheter. Fordonen är anpassade för att kunna ge samma intensivvård som på en intensivvårdsavdelning på sjukhus.

Kronprinsessparet vid besöket hos ambulanssjukvården.

Kronprinsessparet vid besöket hos ambulanssjukvården. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Syftet med besöket var främst att få möjlighet att träffa medarbetare inom ambulanssjukvården samt få information om deras arbete i pandemitider.

Läs mer om AISABoch Region Stockholms ambulanssjukvård

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.