Prins Daniel talade vid digital polisexamensceremoni

Fredagen den 12 juni besökte Prins Daniel Polishuset på Kungsholmen i Stockholm för att delta i den digitala examensceremonin för årets polisaspiranter.

Prins Daniel höll i dag tal vid Polismyndighetens digitala examensceremoni.

Prins Daniel höll i dag tal vid Polismyndighetens digitala examensceremoni. Foto: Polismyndigheten

Med anledning av covid-19-pandemin genomfördes årets examensceremoni digitalt från Polishuset i Stockholm. På ett 30-tal platser runtom i Sverige hade 480 polisaspiranter samlats för examensceremoni.

Under ceremonin höll Prinsen ett tal i vilket han bland annat sade:

Till dig som i dag tar din examen: Du har arbetat hårt för att komma hit. Och när du lite senare i eftermiddag tar emot de nya axelklaffarna till din uniform – ja, då kommer de med ett löfte om ännu mer hårt arbete. De kommer med tuffa krav och höga förväntningar. Precis som det ska vara.

Men de kommer också med en möjlighet: Möjligheten att göra skillnad till det bättre – i samhället, men också i väldigt många enskilda människors liv.

H.K.H. Prins Daniel

På plats för att gratulera de nya poliserna var också statsrådet Mikael Damberg, rikspolischef Anders Thornberg och Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Under ceremonin talade även representanter för Södertörns högskola, Linnéuniversitetet och Umeå universitet, vilka är lärosäten som bedriver polisutbildning.