Kronprinsessparet höll digitala möten med Svenska Institutet och professor Lars Trägårdh

Onsdagen den 16 april höll Kronprinsessan och Prins Daniel digitala möten med Svenska Institutet samt professor Lars Trägårdh för att få aktuell information med anledning av covid-19-pandemin.

Kronprinsessparet i videosamtal från Haga slott.

Kronprinsessparet i videosamtal från Haga slott. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Dagen inleddes med ett digitalt möte med Svenska Institutet (SI) om bland annat Sverigebilden utomlands och hur SI ställer om sin verksamhet under rådande omständigheter.

Medverkade gjorde generaldirektör Madeleine Sjöstedt samt tjänstemännen Sofia Bard och Emma Jansson.

Svenska institutet arbetar för att öka intresset och stärka förtroendet för Sverige utomlands. Ett av SI:s huvuduppdrag handlar om att följa och analysera hur Sverige uppfattas utomlands. Inom ramen för uppdraget ingår också att undersöka Sverigebilden i olika delar av världen.

Kronprinsessparet i videosamtal med Svenska Institutet.

Kronprinsessparet i videosamtal med Svenska Institutet. Foto: Victor Ericsson/Kungl.

Professor Lars Trägårdh

Under eftermiddagen höll Kronprinsessparet därefter ett digitalt möte med professor Lars Trägårdh, som forskar om tillit. Under rådande omständigheter, när vardagen förändras för många människor, redogjorde Trägårdh för hur förtroendet och tilliten för samhällsinstitutioner påverkas på olika sätt samt för omvärldens syn på Sveriges hantering av covid-19-pandemin.

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.