Kronprinsessparet besökte fältsjukhuset i Stockholmsmässan

Torsdagen den 26 mars besökte Kronprinsessan och Prins Daniel det fältsjukhus som Försvarsmakten uppför i Stockholmsmässans lokaler i samarbete med Region Stockholm.

Kronprinsessparet besökte det fältsjukhus som nu byggs upp i Stockholmsmässan.

Kronprinsessparet besökte det fältsjukhus som nu byggs upp i Stockholmsmässan. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Socialstyrelsen har begärt att Försvarsmakten ska sätta upp ett fältsjukhus i Stockholmsmässan i Älvsjö. På måndag planeras fältsjukhuset att tas i drift med personal från Region Stockholm och Försvarsmakten.

Under rundvandringen i mässlokalerna berättade överste Thomas Karlsson, chef för Mellersta militärregionen, och Björn Eriksson, Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör, om de moduler som nu byggs upp i mässan och hur patienter väntas vårdas i sjukhuset inom kort.

Kronprinsessparet tillsammans med Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Kronprinsessparet tillsammans med Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Officerare, soldater och hemvärnsmän ur Försvarsmakten samt civil personal från Region Stockholm, fastighetsbolaget Locum och Stockholmsmässan arbetar dag och natt med att färdigställa fältsjukhuset.

Under besöket fick Kronprinsessan och Prins Daniel möjlighet att gå runt och tacka för de insatser som anställda och frivilliga gör i mässhallarna.

Försvarsmedicincentrum är det förband som står för utbildning av den personal från Region Stockholm som ska vårda patienterna på fältsjukhuset.

Försvarsmedicincentrum är det förband som står för utbildning av den personal från Region Stockholm som ska vårda patienterna på fältsjukhuset. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.