Kronprinsessparet besökte Stockholms stadsmission

Torsdagen den 6 februari besökte Kronprinsessparet Stockholms stadsmission och dess verksamhet med arbetsträning för personer som vill närma sig arbetsmarknaden.

Stockholm stadsmission får in närmare 30 ton textilier varje vecka.

Stockholm stadsmission får in närmare 30 ton textilier varje vecka. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Stockholms stadsmission driver flera verksamheter som socialt företag med målet att få människor i arbete. Under 2019 arbetstränade 667 personer inom Stockholms stadsmission.

Under besöket på centrallagret i Sätra fick Kronprinsessparet möta flera personer som arbetstränar med att sortera inkommande gåvor som ska vidare på försäljning i second hand-butiker.

Gåvor som kommer in till centrallagret sorteras och skickas sedan efter behov ut till sociala verksamheter, säljs i second hand och en mindre del designas om och sys om.

Gåvor som kommer in till centrallagret sorteras och skickas sedan efter behov ut till sociala verksamheter, säljs i second hand och en mindre del designas om och sys om. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Matmissionen

Besöket avslutades i matbutiken Matmissionen där personer med låg inkomst får möjlighet att köpa mat till billiga priser samtidig som man hjälper till att minska matsvinnet i samhället. Butiken erbjuder dessutom möjlighet för personer att arbetsträna.

Kronprinsessparet besöker Matmissionen i Hägersten.

Kronprinsessparet besöker Matmissionen i Hägersten. Foto: Anna Ek/Stadsmissionen

Kronprinsessparet fick dessutom en presentation av Stadsmissionens strategiplan för 2019–2022.

Kronprinsessan är beskyddare av Stockholms stadsmission sedan 2010.