Prins Carl Philip vid seminariet Gör plats!

Tisdagen den 6 november deltog Prins Carl Philip vid Arbetsförmedlingens seminarium Gör plats! vars syfte är att få fler personer med funktionsnedsättning i jobb

Prins Carl Philip tillsammans med talare och arrangörer på seminariet "Gör plats!".

Prins Carl Philip tillsammans med talare och arrangörer på seminariet "Gör plats!". Foto: Jonas Ekströmer/TT

Arbetslösheten hos personer med en funktionsnedsättning är betydligt högre än för de utan en funktionsnedsättning. Gör plats! startades av Arbetsförmedlingen för att få fler arbetsgivare att anställa personer med funktionsnedsättning.

På dagens seminarium talade representanter från Arbetsförmedlingen och olika företag om hur de jobbar för att fler personer med funktionsnedsättning ska få anställning.

Prins Carl Philip som också talade sa bland annat:

”Forskningen visar att arbetsgivare som inkluderar är både mer kreativa och mer lönsamma. Nu är det dags att vi agerar på den insikten. Det är dags att göra plats. Och börja se att olikheter är lika med styrkor.”

Prins Carl Philip talar vid Arbetsförmedlingens seminarium "Gör plats!"

Prins Carl Philip talar vid Arbetsförmedlingens seminarium "Gör plats!" Foto: Jonas Ekströmer/TT

Gör plats!

I dag finns cirka 900 000 personer i åldern 16-64 som säger att de har någon form av funktionsnedsättning, vilket är en stor del av vår befolkning. I denna grupp är arbetslösheten större än hos övriga befolkningen. Med kampanjen Gör plats! vill Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare ska få upp ögonen för denna värdefulla kompetens.