Kronprinsessan vid mässan SKYDD 2018

Tisdagen den 23 oktober närvarade Kronprinsessan vid skyddsmässan SKYDD 2018 och delade ut priset Guldbrandposten till årets vinnare: Storstockholms brandförsvar.

Kronprinsessan på SKYDD 2018 på Älvsjömässan i Stockholm.

Kronprinsessan på SKYDD 2018 på Älvsjömässan i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/TT

Kronprinsessan hälsades välkommen till SKYDD 2018 och från scen berättade moderatorerna Christer Nyberg och Magnus Krantz för besökarna om det nyinstiftade priset Guldbrandposten för ”Årets räddningstjänst 2018”. Prisets syfte är att främja utveckling, nyskapande och gott samarbete inom räddningstjänstorganisationen.

Årets nominerade finalister till priset var:

  • Räddningstjänsten Höganäs
  • Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund
  • Storstockholms brandförsvar

Kronprinsessan bjöds upp på scen och delade ut priset som gick till Storstockholms brandförsvar. Priset bestod av en brandpost i guld tillsammans med en skylt som förklarar priset. Tanken är att brandposten ska installeras och användas i verksamheten samtidigt som den uppmärksammar vinnaren.

Efter prisutdelningen deltog Kronprinsessan vid ett mingel i Blåljusloungen tillsammans med representanter från bland annat Skyddsmässan och Swedish Firefighter.

Kronprinsessan delar ut pris till Svante Borg från Storstockholms brandförsvar.

Kronprinsessan delar ut pris till Svante Borg från Storstockholms brandförsvar. Foto: Janerik Henriksson/TT

SKYDD

Skyddsmässan är norra Europas ledande mässa inom säkerhet, brand och räddning. Mässan arrangerades första gången 1969. Ungefär 3 000 personer besöker mässan och 250 företag ställer ut.

Grundare av priset Guldbrandposten är tidningen Swedish Firefighter, en branschtidning som når politiker, räddningstjänster, brandbefäl och brandmän. Prisets ambition är att uppmärksamma de räddningstjänster som gör ett oerhört bra arbete i sin dagliga verksamhet.

Priset instiftades i början av 2018 och kommer delas ut varje år.