Prins Daniel vid Pep-dagen och Prins Daniels lopp

Söndagen den 16 september deltog Prins Daniel i Pep-dagen och Prins Daniels lopp som anordnades i Hagaparken, Stockholm.

Prins Daniel delar ut medaljer till deltagarna i Prins Daniels lopp under Pep-dagen i Hagaparken.

Prins Daniel delar ut medaljer till deltagarna i Prins Daniels lopp under Pep-dagen i Hagaparken. Foto: Karin Törnblom/IBL

Dagen inleddes med ett frukostseminarium, arrangerat av Generation Pep i Koppartälten i Hagaparken. Seminariet inleddes med att Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetsansvarig för Generation Pep, hälsade alla välkomna. Därefter talade Carolina Klüft om Pep-dagen samt motivation kopplat till livet som småbarnsförälder. Anders Hansen, överläkare i psykiatri vid Karolinska Institutet, avslutade seminariet med att tala om vikten av att röra på sig och vad som händer i kroppen och hjärnan när vi rör på oss.

Prins Daniel vid starten av Prins Daniels lopp i Hagaparken.

Prins Daniel vid starten av Prins Daniels lopp i Hagaparken. Foto: Kungahuset.se

Därefter tog Pep-dagen vid utomhus där Prins Daniel förrättade starterna av Prins Daniels lopp samt delade ut medaljer till alla deltagare.

Under eftermiddagen hälsade Prins Daniel och Carolina Klüft alla välkomna till Hagaparken från scen. Därefter var det mini röris med Friskis & Svettis, Bolibompadraken och Iza & Elle dansade och Generation Peps pilotskolor avtackades.

Prins Daniel spelar bordtennis i Hagaparken under Pep-dagen.

Prins Daniel spelar bordtennis i Hagaparken under Pep-dagen. Foto: Kungahuset.se

Prins Daniel tillsammans med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg på toppen av Hagaberget.

Prins Daniel tillsammans med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg på toppen av Hagaberget. Foto: Kungahuset.se

Prinsen gick sedan runt och provade några aktiviteter i parken innan Pep-dagen avslutades med en vandring upp till Hagakullens topp tillsammans med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg.

Pep-dagen i Hagaparken

Syftet med Prins Daniels lopp och Pep-dagen är att få fler unga att röra på sig och locka dem till idrotten. Föregångaren till Pep-dagen, Idrottens dag, arrangerades av Riksidrottsförbundet och Prins Daniel i Hagaparken 2013-2017.

Från 2018 arrangerar Riksidrottsförbundet flera idrottsdagar i hela Sverige och Pep-dagen ersätter konceptet i Hagaparken.

Pep-dagen i Hagaparken arrangeras av Kronprinsessparets Stiftelse, Generation Pep, Solna stad, AIK Friidrott samt Kungl. Hovstaterna.

Prins Daniel tillsammans med Carolina Klüft. Bolibompadraken och Iza & Elle vid Pep-dagen i Hagaparken.

Prins Daniel tillsammans med Carolina Klüft. Bolibompadraken och Iza & Elle vid Pep-dagen i Hagaparken. Foto: Kungahuset.se