Kronprinsessan beskyddare av Rosa Bandet

Tisdagen den 11 september gav Kronprinsessan företräde för Cancerfonden på Kungl. Slottet. För tionde året i rad är Kronprinsessan beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågår under oktober månad.

Kronprinsessan med årets Rosa Bandet.

Kronprinsessan med årets Rosa Bandet. Foto: Ea Czyz/Cancerfonden

Vid företrädet informerade Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström om årets Rosa Bandet-kampanj och ordförande i Cancerfondens Forskningsnämnd Klas Kärre berättade om immunterapi och nya behandlingsmetoder.

Kronprinsessan tillsammans med Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström och ordförande i Cancerfondens Forskningsnämnd Klas Kärre.

Kronprinsessan tillsammans med Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström och ordförande i Cancerfondens Forskningsnämnd Klas Kärre. Foto: Ea Czyz/Cancerfonden

Varje år får drygt 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Av dessa får närmare 8 000 diagnosen bröstcancer. Cirka 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. I dag överlever cirka 80 procent av de som drabbas, men viktiga 20 procent återstår.

Rosa Bandet-kampanjen pågår under oktober månad och syftar till att bekämpa bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion. Kampanjen genomförs för sextonde året i rad och för tionde året i rad är Kronprinsessan kampanjens beskyddare.

Årets designer av Rosa Bandet är modedesignern och konstnären Bea Szenfeld.