Kungaparet vid Drottningholms­teaterns vänners högtidssammankomst

Tisdagen den 12 juni närvarade Kungaparet vid Drottningholms­teaterns Vänners högtidssammankomst och delade ut stipendium inom musik och dans.

Kungen delar ut Drottningholmsteaterns Vänners stipendium och hederstecken.

Kungen delar ut Drottningholmsteaterns Vänners stipendium och hederstecken. Foto: David Sica/Stella Pictures

Vid högtidssammankomsten delades det nyinstiftade stipendium Vännernas Operastipendium ut. Det är ett nyinstiftat stipendium på 100 000 kronor och vänder sig till unga sångare som just avslutat en operahögskoleutbildning, med ett särskilt intresse för Drottningholmsteaterns 1600- och 1700-tals repertoarer.

Stipendiet delades ut till mezzosopran Linnea Andreassen som just tagit sin mastersexamen i opera vid Operahögskolan i Stockholm.

Under kvällen delades även stipendium ut, för utbildning och förkovran, till sångare, dansare och musiker som medverkat på Drottningholmsteatern.

Stipendierna kommer från stiftelser som förvaltas av Drottningholmsteaterns Vänner och gick i år till: sångarna Anna Grevelius , Joa Helgesson och Richard Hamrin, musikerna Jonas Carlsson, Martin Lossola, och Eva-Teresia Lundberg samt dansarna David Lagerqvist och Michelle Person.

Drottningholms teatern.

Drottningholms teatern. Foto: David Sica/Stella Pictures