Prins Daniel i Lund med Prins Daniels Fellowship

Torsdagen den 31 maj besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Lund för att prata entreprenörskap med studenter vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet samt elever vid Katedralskolan.

Prins Daniel och Niklas Adalberth i samtal med elever vid Katedralskolan.

Prins Daniel och Niklas Adalberth i samtal med elever vid Katedralskolan. Foto: Kungahuset.se

Prins Daniel och Lisa Lindström, inspiratör i Prins Daniels Fellowship.

Prins Daniel och Lisa Lindström, inspiratör i Prins Daniels Fellowship. Foto: Kungahuset.se

Prins Daniel på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet med Estelle Bodén från Elk Entertainment, Lisa Lindström från Doberman samt Niklas Adalberth från Norrsken.

Prins Daniel på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet med Estelle Bodén från Elk Entertainment, Lisa Lindström från Doberman samt Niklas Adalberth från Norrsken. Foto: Kungahuset.se

Dagen inleddes på Katedralskolan med en aulaföreläsning där Prinsen och entreprenörerna Niklas Adalberth från Norrsken, Lisa Lindström från Doberman samt Estelle Bodén från Elk Entertainment, berättade om sina erfarenheter.

Därefter fick elever tillfälle att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Under eftermiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Ekonomihögskolan vid Lunds universitet för ytterligare ett aulasamtal samt rundabordsdiskussioner med studenter.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.