Prins Carl Philip besökte Värmland

Torsdagen den 17 maj besökte Prins Carl Philip Värmland, vilket också är Prinsens hertigdöme.

Prins Carl Philip tillsammans med deltagarna i Naturnära jobb på Kummelön i Värmland.

Prins Carl Philip tillsammans med deltagarna i Naturnära jobb på Kummelön i Värmland. Foto: Kungahuset.se

Prins Carl Philip, Hertigen av Värmland, besöker återkommande landskapet. Landshövding Kenneth Johansson var värd under besöket.

Dagen inleddes i Kummelöns naturreservat där Hertigen togs emot av representanter från bland annat länsstyrelsen, Skogsstyrelsen och Kristinehamns kommuner.

På plats fick Hertigen stifta bekantskap med Naturnära jobb-verksamheten som bedrevs i naturreservatet. Naturnära jobb är ett nationellt projekt för att ge personer som är nyetablerade i Sverige möjlighet att arbete i de gröna näringarna.

Därefter fortsatte förmiddagens program i Väse för att inviga VildaParken. För att förrätta invigningen avtäcktes en sten inför de församlade Väseborna.

Vid den efterföljande rundvandringen i parken förevisades bland annat skate-, låghöjds- och mountainbikebanorna.

Invigningen av VildaParken i Väse.

Invigningen av VildaParken i Väse. Foto: Kungahuset.se

Prins Carl Philip och en skateboardåkare i samband med invigningen av VildaParken i Väse.

Prins Carl Philip och en skateboardåkare i samband med invigningen av VildaParken i Väse. Foto: Anders Wiklund/TT

Under eftermiddagen var Hertigen i Karlstad för ett företagsbesök på Valmet. Företaget producerar mjukpappersmaskiner och är en större arbetsgivare i staden.

Besöket inleddes med en presentation och därefter visades fabriken upp.

Hertigen deltog därefter vid Valmets prisutdelning för hållbara innovationer vid en konferens arrangerad på Karlstad CCC. Cirka 150 inbjudna gäster från hela världen var närvarande när Valmet Tissue Technology Award delades ut till Björn Sjöstrand, doktorand på Karlstad universitet.

Prins Carl Philip och landshövdingeparet besöker Valmet där projektledare Viktor Bergström visar en typ av papperskvalité bredvid en mjukpappersmaskin.

Prins Carl Philip och landshövdingeparet besöker Valmet där projektledare Viktor Bergström visar en typ av papperskvalité bredvid en mjukpappersmaskin. Foto: Anders Wiklund/TT

Under kvällen gav landshövdingen och fru Viola Johansson en länsmiddag på residenset i Karlstad. Hertigen av Värmland närvarade tillsammans med inbjudna företagare och representanter för näringslivsorganisationer. Temat för länsmiddagen var näringsliv och goda näringslivsinsatser för länet.