Kungen vid seminariet Ungt ledarskap

Måndagen den 7 maj besökte Kungen Malmö för att träffa tidigare Kompassrosstipendiater samt delta i seminariet Ungt ledarskap.

Kungen i seminariediskussioner flankerad av en av 2018 års kompassrosstipendiater Omid Mahmoudi och Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg. Seminariet hölls i Akvariet i stadsdelen Dockan i Malmö.

Kungen i seminariediskussioner flankerad av en av 2018 års kompassrosstipendiater Omid Mahmoudi och Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg. Seminariet hölls i Akvariet i stadsdelen Dockan i Malmö. Foto: Kungahuset.se

Dagen inleddes med ett besök på Videdalsskolan där Kungen träffade Fahrudin Zejnic och Admir Lukacevic som är Kompassrosstipendiater från 2008. Under mötet med Kungen fick de möjlighet att berätta vad Kompassrosstipendiet har betytt för deras personliga utveckling. De talade också om hur samverkan mellan kommunal och ideell verksamhet ser ut i praktiken i Malmö.

Kungen träffar elever på Videdalsskolan

Kungen träffar elever på Videdalsskolan Foto: Kungahuset.se

Fahrudin Zejnic, som fick Kompassrosstipendiet för sina insatser i att ”lyfta en tidigare problemskola till en plats där unga människor utvecklas och blir sedda” är i dag utbildningschef inom Malmö stad. Admir Lukacevic, som fick sitt Kompassros­stipendium för sitt arbete med ideella ledares engagemang för att bidra till ungas personliga utveckling då han 2008 var baskettränare, har grundat organisationen Idrott utan gränser.

Kungen besöker Videdalsskolans gymnastiksal för att få information om Idrott utan gränsers verksamhet, under pågående gymnastiklektion.

Kungen besöker Videdalsskolans gymnastiksal för att få information om Idrott utan gränsers verksamhet, under pågående gymnastiklektion. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen deltog Kungen i seminariet ”Ungt ledarskap”, som är Scouternas och Ungt ledarskaps årliga ledarskapsseminarium. På plats fick Kungen, tillsammans med 200 deltagare som representerar dagens och morgondagens ledare, diskutera vad man kan göra för att öka ungas möjligheter att ta plats i ledande roller.

På eftermiddagen medverkade även årets Kompassrosstipendiater: Paulina Olsson, Omid Mahmoudi, Gustav Plantin och Julius Kramer.