Kronprinsessan vid middag om matsvinn

Måndagen den 7 maj deltog Kronprinsessan vid en middag om matsvinn på pop-up-restaurangen ReTaste i Stockholm.

Kronprinsessan tillsammans med kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat.

Kronprinsessan tillsammans med kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vid middagen, som arrangerades av kocken Paul Svensson, deltog bland andra konsumentminister Per Bolund samt representanter från Coop, Axfood, Electrolux, programledare Lotta Lundgren samt manusförfattare och regissören Måns Herngren.

Under middagen diskuterades hur alla kan verka för att minska matsvinnet. Cirka en halv miljon ton ätbar mat och dryck slängs och hälls ut i svenska hushåll varje år. Det är ca 50 kg mat och dryck per person som kastas i onödan.

Kronprinsessan tillsammans med konsumentminister Per Bolund och kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat.

Kronprinsessan tillsammans med konsumentminister Per Bolund och kocken Paul Svensson vid middagen om matsvinn som Paul initierat. Foto: Henrik Montgomery/TT

På pop-up-restaurangen ReTaste kommer kocken Paul Svensson, under två kvällar i veckan i sex månader, servera en middag på råvaror som annars hade slängts.

Till toppen