Kungaparet och Kronprinsessan vid Klingande Akademi – Bernadotterna och musiken

Torsdag den 12 april deltog Kungaparet och Kronprinsessan vid Kungl. Musikaliska akademiens Klingande Akademi – Bernadotterna och musiken.

Sopranen Christina Nilsson och pianisten Magnus Svensson i Rikssalen på Kungl. Slottet.

Sopranen Christina Nilsson och pianisten Magnus Svensson i Rikssalen på Kungl. Slottet. Foto: Charlotte Brunzel, IBL

Med anledning av att det i år är 200 år sedan Karl XIV Johan besteg tronen bjöd Kungl. Musikaliska akademien, tillsammans med Kungl. Hovstaterna in till konsert och samtal i Rikssalen på Kungl. Slottet.

Kvällen bjöd på framträdande av sopran Christina Nilsson, som just nu är aktuell i titelrollen i Aida på Kungl. Operan, ackompanjerad av pianist Magnus Svensson. Även en kvartett ur Radiokören medverkade.

Drottningen och Kronprinsessan hälsar på de medverkande

Drottningen och Kronprinsessan hälsar på de medverkande. Foto: Charlotte Brunzell, IBL

Utöver de musikaliska framträdandena bjöds publiken också på samtal om den historiska roll ätten Bernadotte spelat för den svenska musiken. Panelen bestod av musik­experterna fil.dr. Christina Tobeck, professor Karin Hallgren och professor Anders Wiklund. Samtalet leddes av operasångerskan och Kungl. Musikaliska akademins preses Susanne Rydén.