Prins Daniel besökte STIGA Sports

Fredagen den 12 januari var Prins Daniel i Eskilstuna för att besöka sport- och lekutrustningsproducenten STIGA Sports.

Vd Andreas Zandrén visar produktionen av bordtennisstommar.

Vd Andreas Zandrén visar produktionen av bordtennisstommar. Foto: Stiga sports

Under fredagsförmiddagen besökte Prins Daniel STIGA Sports huvudkontor i Eskilstuna. Företaget är en av världens ledande leverantörer av bordtennisprodukter och produkter för aktiv fritid. STIGA Sports AB är samarbetspartners till Generation Pep i arbetet med att förbättra barns hälsa.

Prins Daniel fick en match mot Eskilstunas bästa bordshockeyspelare, Felix Wirström. År 1957, som var ett stort år för ishockeylandslaget Tre Kronor, passade STIGA på att lansera sitt första bordshockeyspel PRO HOCKEY. Över 250 000 spel såldes under de första två åren och till dags dato har över fem miljoner spel tillverkats och sålts.

Prins Daniel fick en match mot Eskilstunas bästa bordshockeyspelare, Felix Wirström. År 1957, som var ett stort år för ishockeylandslaget Tre Kronor, passade STIGA på att lansera sitt första bordshockeyspel PRO HOCKEY. Över 250 000 spel såldes under de första två åren och till dags dato har över fem miljoner spel tillverkats och sålts. Foto: Stiga Sports

Inledningsvis fick Prinsen en presentation av företaget av bland andra företagets grundare Bengt Bandstigen och vd Andreas Zandrén. Därefter följde en rundvandring där Prinsen bland annat fick se produktionen av pulkor och bordtennisstommar.

Företagets grundare Bengt Bandstigen och Prins Daniel i samtal.

Företagets grundare Bengt Bandstigen och Prins Daniel i samtal. Foto: Stiga sports

Om STIGA Sports

Stiga startade sin tillverkning av bordtennisprodukter 1944 och blev snabbt ett välrenommerat bordtennismärke. 1984 förvärvade Bengt Bandstigen Stiga Table Tennis från Stiga. Han ägde sedan tidigare företaget Banda som också tillverkade bordtennisprodukter. Företaget hette under 90-talet och fram till 2006 Sweden Table Tennis, men då även Stigas leksakstillverkning förvärvades 2006 bytte företaget namn till Stiga Sports AB.