Förberedelser inför statsbesöket från Island

Torsdagen den 11 januari hade Kungaparet möte med experter från UD för att få fördjupad kunskap om Island inför statsbesöket.

Kungaparet tillsammans med protokollchef Charlotte Wrangberg, Mikaela Kumlin Granit, chef för UD:s EU-enhet, och Amanda Gudmundsson, departementssekreterare EU-enheten, Islandshandläggare.

Kungaparet tillsammans med protokollchef Charlotte Wrangberg, Mikaela Kumlin Granit, chef för UD:s EU-enhet, och Amanda Gudmundsson, departementssekreterare EU-enheten, Islandshandläggare. Foto: Kungahuset.se

Den 17–19 januari besöker Islands president Guðni Thorlacius Jóhannesson Sverige på inbjudan av Kungen. Presidenten kommer till Sverige tillsammans med sin hustru Eliza Jean Reid. I den medföljande delegationen ingår bland andra utrikesminister Guðlaugur Þór Þórðarson, representanter för isländska företag och organisationer.

Inför statsbesöket informerade Utrikesdepartementet Kungaparet om aktuella frågor i Island.

Det tre dagar långa besöket äger rum i Stockholm och Uppsala. Programmet kommer att fokusera på Islands och Sveriges gemensamma historia, värdegrund och kultur, hållbarhet och bostadsbyggande samt medicinskt forskningssamarbete.

Informationsmöten med UD hålls alltid inför ett statsbesök.

Läs mer om programmet