Kungen delade ut Prins Carl-medaljen till Staffan de Mistura

Måndagen den 4 december delade Kungen ut Prins Carl-medaljen till undergeneralsekreteraren i Förenta Nationerna Staffan de Mistura, för framstående internationella humanitära insatser.

Kungaparet tillsammans med Staffan de Mistura vid utdelningen av Prins Carl-medaljen, som ägde rum på Kungl. Slottet.

Kungaparet tillsammans med Staffan de Mistura vid utdelningen av Prins Carl-medaljen, som ägde rum på Kungl. Slottet. Foto: Kungahuset.se

Den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura är sedan 2014 FN:s sändebud i Syrien med uppdrag att finna en fredlig lösning av konflikten i landet. Staffan de Mistura har ägnat en stor del av sin yrkeskarriär åt internationell konfliktlösning, bland annat i Afghanistan och Irak.

Tord Magnuson, Prinsessan Christina, Staffan de Mistura, Drottningen, Kungen och Jan Eliasson i Prinsessan Sibyllas våning.

Tord Magnuson, Prinsessan Christina, Staffan de Mistura, Drottningen, Kungen och Jan Eliasson i Prinsessan Sibyllas våning. Foto: Kungahuset.se

Prins Carl-medaljen

Prins Carl-medaljen instiftades av Gustaf V den 1 december 1945, med anledning av att prins Carl då avgick som ordförande i Svenska Röda Korset, ett uppdrag han tillträtt 1906.